Kabımızı kazanımızı hazırlıyor ve neticeye bir Adım daha yaklaşıyor yemeğimizi yapmaya başlıyalım...
Etli nohut yemeği malzemeler:
- 2 su bardağı nohut
- Yarım kg kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2-3 adet domates
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Etli nohut yemeği hazırlanışı:
- Akşamdan nohutları ayıklayıp yıkayın ve bol suda bekletin.
- Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın.
- Rendelenmiş veya ince ince doğranmış soğanları yağda kavurun.
- İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin.
- Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın.
- 2 su bardağı su ve nohutu ekleyin.
- Yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
- Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin.
- Üzerine pul biber serpip servis yapın.