Kolay Kiymali Cankiri Böregi yapilisi

Kolay Kiymali  Cankiri Böregi yapilisiÇankırı Bereği nasıl yapılır, Çankırı bereği Tarifi,Çankırı Böreği için Kullkanılan Malzemeler yapmaya başlayalım beyler bayanlar...

Cankiri Böregi için Malzemeler

  • 4 su Bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay Bardağı Sıvı yağ
  • 1 Adat Yumurta
  • 3 Çay Kaşığı Sirke
  • 1 Adet Kabartma Tozu
  • Tuz ve nişasta 



Çankırı Bereği iç malzemeler


  •   Adet soğan
  •  400 grm kıyma
  •   pul biberi Tuz

Çankırı Bereği Yapılışı

Çankırı Bereğine başlayalım Önce Sütü yağı ve yumurtayı sirkeyi Kabartma Tozunu tuzunu Bir kapta İyice Karıştıralım.Daha Sonra Yeterince un ilave Edelimki hamurumuz yoğuralım 15 dk dinlensin Sonra hamuru Eşit parcalara bölelim daha sonra Birer birer açacağız küçük küçük nışastayla açacağız...

Açtıklarımızın Arasına hazırladığımız iç malzemelerinden yeterince koylım üstüne tekrar hamur açıp koyacağız.Sonra keselim üstüne yumurta sürüp 180 derecede 25 dk pişirelim






Kıymalı Domatesli Soslu Makarna

1 paket makarna 2 adet yeşil biber Yarım çay bardağı kış için hazırlanmış domates sosu 1 kase kıyma (isteğe göre artırıp azaltılabilir)...