Kolay Kiymali Cankiri Böregi yapilisiÇankırı Bereği nasıl yapılır, Çankırı bereği Tarifi,Çankırı Böreği için Kullkanılan Malzemeler yapmaya başlayalım beyler bayanlar...
Cankiri Böregi için Malzemeler
Çankırı Bereği iç malzemeler
Çankırı Bereği Yapılışı
Çankırı Bereğine başlayalım Önce Sütü yağı ve yumurtayı sirkeyi Kabartma Tozunu tuzunu Bir kapta İyice Karıştıralım.Daha Sonra Yeterince un ilave Edelimki hamurumuz yoğuralım 15 dk dinlensin Sonra hamuru Eşit parcalara bölelim daha sonra Birer birer açacağız küçük küçük nışastayla açacağız...
Açtıklarımızın Arasına hazırladığımız iç malzemelerinden yeterince koylım üstüne tekrar hamur açıp koyacağız.Sonra keselim üstüne yumurta sürüp 180 derecede 25 dk pişirelim

- 4 su Bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay Bardağı Sıvı yağ
- 1 Adat Yumurta
- 3 Çay Kaşığı Sirke
- 1 Adet Kabartma Tozu
- Tuz ve nişasta
Çankırı Bereği iç malzemeler
- Adet soğan
- 400 grm kıyma
- pul biberi Tuz
Çankırı Bereği Yapılışı
Çankırı Bereğine başlayalım Önce Sütü yağı ve yumurtayı sirkeyi Kabartma Tozunu tuzunu Bir kapta İyice Karıştıralım.Daha Sonra Yeterince un ilave Edelimki hamurumuz yoğuralım 15 dk dinlensin Sonra hamuru Eşit parcalara bölelim daha sonra Birer birer açacağız küçük küçük nışastayla açacağız...
Açtıklarımızın Arasına hazırladığımız iç malzemelerinden yeterince koylım üstüne tekrar hamur açıp koyacağız.Sonra keselim üstüne yumurta sürüp 180 derecede 25 dk pişirelim