Elma Tatlisi

Elma Tatlısı Tarifi

Elma tatlısı nasıl yapılır,Elma Tatlısında neler kullanılır, Tatlı çeşitlerimiz Arasında yerini alabilecek nefis bir tarif buyrun yapalım......
MALZEMELER

8 adet sert elma
2 su bardağı toz şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu
Krem şanti veye kaymak
HAZIRLANIŞI

Elmalar yıkanıp soyulduktan sonra ikiye bölünür. Çekirdekleri temizlenir. Tencereye 4 bardak su koyulup elmalar bu suda haşlanır. Elmalar yumuşayınca 2 bardak şeker ve limon suyu ilave edilir.15 dk kaynatılır ve ocakdan indirilip soğuması beklenir. Soğudukdan sonra elmalara 1'er tatlı kaşığı hazır krem şati veya kaymak sürülür servis edilir. Renk vermek için çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası (arzuya göre ) eklemeyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Domatesli Soslu Makarna

1 paket makarna 2 adet yeşil biber Yarım çay bardağı kış için hazırlanmış domates sosu 1 kase kıyma (isteğe göre artırıp azaltılabilir)...