Düğün Çorbasi

Düğün Çorbası ,Düğün çorbası Tarifi, Düğün çorbası nasıl yapılır,Düğün Çorbasında neler katılır,buyrun çorbamızı yapalım....
Düğün Çorbası Malzemeleri

2 su bardağı et suyu
2 kahve fincanı un
500gr. parça et
Yarım limon suyu
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
2 yumurta sarısı
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı margarin
2 çay kaşığı kırmızı biber
3 çorba kaşığı yoğurt

Düğün Çorbası Hazırlanışı

Parça et 3 lt suyla yüksek ateşle haşlanır. Kaynarken üzerindeki köpükler kevgir ile alınır. Havuç soyulup küp küp doğranarak haşlanmakda olan parça etin içine atılır. Yemeklik doğranılan soğan içine katılıp etler yumuşağıncaya kadar pişirilir. Pişen et sudan çıkarılıp bir kenara konur. Tencerede kalan et suyundan yarım bardak alınır. Kalan et suyu kaynamaya bırakılır.2 Kahve fincanı un ayırılan soğuk et suyunda iyice eritilir. Limon suyu, yoğurt ve iki yumurta sarısı eklenerek iyice karıştırılır. Kaynamaya bırakılan et suyuna bu karışım yavaşça ilave edilir. 2 dk hafif ateşde pişirildikden sonra bir kenara bırakılan parça etler ilave edilip tuzu katılır. Diğer bir tavada bir çorba kaşığı margarin ile kırmızı biber kızdırılır. Kaselere alınan çorbanın üstüne azar azar dökülerek servis edilir.

Kıymalı Domatesli Soslu Makarna

1 paket makarna 2 adet yeşil biber Yarım çay bardağı kış için hazırlanmış domates sosu 1 kase kıyma (isteğe göre artırıp azaltılabilir)...