Yeni gelin Çorbası nasıl yapılır,Yeni gelin Çorbası Tarifi ,Yeni gelin Çorbasıında kulanılan malzemeler yeni gelin çorbasına neler katılır gibi bilgiler gerek kalmadan hem bilgilere hemde detaylı anlatımlara burda ulaşalım misgibi yeni gelin çorbamızı yapalım......
Yeni gelin Çorbasında Malzemeler

1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığıdomates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı et suyu
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yeni gelin Çorbasının Hazırlanışı
Mercimek yıkanır ve 1-2 saat soğuk suda ıslı tutulur. Sonra orta ateşe konur ve şekli değişene kadar haşlanır.
Üzerine yıkanmış bulgur konur ve birlikte 10 dakika pişirilir.
Başka bir tencerede salça ve tereyağı 2-3 dakika çevrilir. Haşlanan mercimek ve bulgur, suyuyla eklenir. Et suyu da ilave edilir, bir taşım kaynatılır.
Yoğurt, tuz ve un karıştırılır, kaynamakta olan çorbadan bir kaç kepçe eklenerek ılıtılır. Çorbaya karıştırarak katılır.
Kaynama noktasına gelince ateş kısılır, 5 dakika daha pişirilir, ateşten alınır.
Tereyağı, kuru nane ve pul biber sos kabında ısıtılır.
Servis kasesine çorba konur ve üzerine tereyağlı karışım gezdirilir.
Yeni gelin Çorbasında Malzemeler

1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığıdomates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı et suyu
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yeni gelin Çorbasının Hazırlanışı
Mercimek yıkanır ve 1-2 saat soğuk suda ıslı tutulur. Sonra orta ateşe konur ve şekli değişene kadar haşlanır.
Üzerine yıkanmış bulgur konur ve birlikte 10 dakika pişirilir.
Başka bir tencerede salça ve tereyağı 2-3 dakika çevrilir. Haşlanan mercimek ve bulgur, suyuyla eklenir. Et suyu da ilave edilir, bir taşım kaynatılır.
Yoğurt, tuz ve un karıştırılır, kaynamakta olan çorbadan bir kaç kepçe eklenerek ılıtılır. Çorbaya karıştırarak katılır.
Kaynama noktasına gelince ateş kısılır, 5 dakika daha pişirilir, ateşten alınır.
Tereyağı, kuru nane ve pul biber sos kabında ısıtılır.
Servis kasesine çorba konur ve üzerine tereyağlı karışım gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder