Sebzeli Kuzu Yahni Yapılışı
Malzemeler:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
200gr Kuşbaşı koyun eti
1 adet çubuk tarçın
Çeyrek çay kaşığı toz kişniş
Çeyrek çay kaşığı toz kimyon
Çeyrek çay kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Baharatlar ve kuşbaşı et birlikte karıştırılır ve en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletilir. Kuru kayısının üzerine biraz kaynar su dökülür. Sıvı yağı ısıtılır ve etler tencereye alınarak rengi dönene kadar sotelenir. Daha sonra soğan ve sarımsak ilave edilir. Soğanlar diriliğini yitirdiğinde un ilave edilip 1-2 dk kadar kavrulur. Zencefil ve aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave edilir. Küp küp doğradığımız kayısı ve erikler de eklenir. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Sürekli karıştırılır. Suyunun bitmemesi için sık sık kontrol edilir.
Kaç Kişilik: 2 kişilik
Hazırlama:25dk
Pişirme:1 saat

1 yemek kaşığı sıvı yağ
200gr Kuşbaşı koyun eti
1 adet çubuk tarçın
Çeyrek çay kaşığı toz kişniş
Çeyrek çay kaşığı toz kimyon
Çeyrek çay kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Baharatlar ve kuşbaşı et birlikte karıştırılır ve en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletilir. Kuru kayısının üzerine biraz kaynar su dökülür. Sıvı yağı ısıtılır ve etler tencereye alınarak rengi dönene kadar sotelenir. Daha sonra soğan ve sarımsak ilave edilir. Soğanlar diriliğini yitirdiğinde un ilave edilip 1-2 dk kadar kavrulur. Zencefil ve aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave edilir. Küp küp doğradığımız kayısı ve erikler de eklenir. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Sürekli karıştırılır. Suyunun bitmemesi için sık sık kontrol edilir.
Kaç Kişilik: 2 kişilik
Hazırlama:25dk
Pişirme:1 saat