
Kolay Salçali makarna nasıl yapilir, Salçali makarna nasl yapılır Sorunun Çözümü Biz Erkekler için zor olmasa gerek Altı Üstü Bir kap Su bir poşet makarna bir miktar da salça ve yağ alsana Salçali makarna hepsi Bu...
Malzemeler ve Yapılısı
- 1 paket makarna hangisini tercih ederseniz çubuk,fiyonk,kurdela.boncuk vs...
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı margarin,tereyağ yada 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Su
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde;Bir tenecerede 1,5 litre kadar suyu kaynatıyoruz.Ardından bir
paket makarnamızı suya atıyoruz ve tuz ekliyoruz.Bir yemek kaşığı da
sıvıyağ ekliyoruz ki makarnalar pişerken birbirine yapışmasın ve arada
bir karıştırarak haşlanmaya bırakıyoruz.Çok hamur şekilde haşlanmasına
izin vermeden makarnalar biraz diriyken süzgeçten geçirerek suyunu
süzüyoruz.Haşlanan makarnamızı soğuk suyun altına tutuyoruz ki pişerken
yapışmasın.Ama vitamininin ölmemesini istiyorsanız sudan geçirmeyin ama
pişerken
birbirlerine yapışma riski var.Ardından makarnamızı haşladığımız
tencereye iki yemek kaşığı tereyağımızı alıyoruz ve eritiyoruz.Domates
salçamızı ilave edip iyice yağda kavuruyoruz.Sonra bir çay bardağına
yakın su ve isteğe göre tuz ekleyip salça sosumuzu 5 dakika kadar
pişiriyoruz (isterseniz su eklemeden makarnaları direk salçaya ekleyip
de kavurabilirsiniz ama salça tadı öyle çiğ geldiği için ben
sulandırıyorum).Ve haşlanan makarnaları pişen sosa ekleyip makarnalara
iyice geçmesi için çokça karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.Salçalı makarnamız hazır Beyler afiyet olsun :)