
3 çay fincanı un
1 p.kuru maya
1 çay b.süt
120 gr. margarin
2 tane yumurta
1 tatlı k.tuz
1tatlı k.toz şeker
ılık su
iç harcı için:.
1 kâse lor peyniri
5 adet yeşil soğan
1 tutam dereotu
üzeri için:
çörek otu
...
Hamur yoğurma kabına, unu alalım, havuz gibi açalım kuru mayayı, sütü, margarini, yumurtaları, tuz ve şekeri ilave edip yoğuralım, kıvama gelince 15 dakika dinlendirelim.
Biz bu arada iç harcını hazırlayalım karıştırma kabına lor peynirini alalım üzerine incecik doğranmış, dereotu ve yeşil soğanı ilave edelim karıştıralım.
Hamuru 16 bezeye ayıralım, elimizde açalım ortasına iç harcını alıp kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısını sürelim, çörekotu serpelim.180 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hamuru 16 bezeye ayıralım, elimizde açalım ortasına iç harcını alıp kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısını sürelim, çörekotu serpelim.180 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder