Etli Kuru Fasulye tarifi

Etli Kuru Fasulye  nasıl yapılır

Etli kuru fasülye yapılışı,Etli kuru fasülye  yemeği yapmak istiyorum,kuru fasülye yemeği nasıl yapılır,Kuru fasülye yemek yapımındaki malzemeler nelerdir, Dana etiyle hazırladığım bu kuru fasulye yemeğine sizde hayır diyemeyenlerdenseniz birde benim tarifimle bu lezzeti pratik bir şekilde yaparak tereyağlı bir pirinç pilavı eşliğinde nefis sofralar hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
• 300 gr kuşbaşı dana eti
• 2 domates
• ½ yemek kaşığı biber salçası
• 2 adet sivri biber
• 2 adet büyük boy soğan
• 2 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
• 2 yemek kaşığı terayağı
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı
1. Bir önceki akşamdan ıslattığınız fasulyeleri suyla birlikte bir tencerede haşlayın.
2. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.
3. Ayrı bir tencerede tereyağını erşitin ve doğranmış soğanları bu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
4. Etleri üzerine ilave edip suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin.
5. Biberleri küçükü küçük doğrayın ve bu karışma ilave edip 2-3 dakika hepsini bir çevirin.
6. Domatesleri rendeleyip biber salçasıyla birlikte üzerine ekleyip karıştırın.
7. Diğer tencerede kaynayan fasulyeleri suyuyla birlikte bu karışama ilave edin.
8. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
9. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Domatesli Soslu Makarna

1 paket makarna 2 adet yeşil biber Yarım çay bardağı kış için hazırlanmış domates sosu 1 kase kıyma (isteğe göre artırıp azaltılabilir)...