Kıymalı Pide Tarifi
Türk halkının vaz geçilmez hamur işlerinden kolay kıymalı pide yapmaya çalışacağız aşağıdaki işlemleri yaparsanız.. Sorunsuz bir kıymalı pide yapmış olacaksıznız. kıymalı pide tarifinde malzemelerimizi aşağıda listeledik buyrun yapalım......
Hamuru
için malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gram yaş maya
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kıymalı
pide malzemelerimiz
1 -250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
6-7 dal maydanoz
7.Tuz
8-Karabiber
Kıymalı pide tarifinin Hazırlanışı:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını
eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının
yarısı, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle
örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soğanların kabuklarını
soyup ince doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın. Tereyağının kalanı ile
soğanları ve biberleri kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam
edin. Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ocaktan alıp,
ılınması için bekletin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru burada yoğurup 6
parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Kıymalı karışımı
hamurlara paylaştırın. Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvırın.
Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağı sürün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp
önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak servis
yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder