Sebzeli pizza tarifi

Sebzeli pizza tarifi

Nefis pizza tariflerimizden birisi  hemen yapmaya başlıyalım İşte malzemeler ve hazırlanışı...

Malzemelerİstenirse bazlama ekmekleri kulanın
Ya da hamuru yoğuralım
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yumurta
1 kabak
1 patlıcan
2 adet domates
4 adet biber
200 gram Beyaz peynir
100 gram kaşar peynir

Yapılışı: Derin bir kabın içinde maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, şeker ve tuzu ekleyip yumurtayı kırın yumuşak bir hamur yoğurun. Bu karışımı kabarması için yarım saat bekletin. Hamuru kabarınca unlamış tezgahta kalın kanarlı olarak açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine domates dilimleri doğranmış sivri biberleri ince dilimlenmiş kabak, patlıcan ve beyaz peynirleri dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak sıcak servis yapın. İstenirse domates sosu da yapılır ve farklı malzemeler de ekleyerek bu pizzayı hazırlayabilirsiniz.

Tarçınlı wafell
6 kişilik

Malzemeler
2 yumurta
2 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
İstenirse Sosu için: 2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı su
Karışım doğranmış meyveler
1 çay bardağı şeker
1 tutam tarçın.

Yapılışı: Derin bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine sütü, eritilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, karbonat ve vanilyayı eleyip karıştırın ve yumurtalı karışımın içine ekleyip çırpmaya devam edin. Boza akışkanlığında bir karışım olmalıdır. Bu harcı 30 dakika bir kenarda dinlendirin. Bu arada tavada tüm karışık meyveleri kendi suyunda kaynamaya bırakın. Üzerine şekeri de ekleyip karıştırın. Suyunu sos kıvamına getirmek için de nişastayı suyla açıp bu karışımın içine dökün ve hemen karışırın. Koyulaştığını göreceksiniz. Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Wafelları pişirimek için makineye ihtiyaç vardır. Ama tost makinesinde de kıvrımlı kısmında hazırlanabilir. Öncelikle tavayı çok az yağladığınız peçete ile siler gibi yapın. Kaşıkla yumurtalı karışımı döküp iki yüzünü de 2 dakika pişirin. Servis tabağına sıralayıp sosla beraber servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Domatesli Soslu Makarna

1 paket makarna 2 adet yeşil biber Yarım çay bardağı kış için hazırlanmış domates sosu 1 kase kıyma (isteğe göre artırıp azaltılabilir)...