Malzemeler
2 adet Salatalık
2 su bardağı Yoğurt
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
4 dal Dere otu
3 diş Sarımsak
1 su bardağı Su
Tuz
Caciğin yapılısı

2 su bardağı Yoğurt
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
4 dal Dere otu
3 diş Sarımsak
1 su bardağı Su
Tuz
Caciğin yapılısı
1.
Salatalıklar yıkanır, soyulur, rendelenir.
2. Sarımsak tuz ile dövülür, yoğurta katılır, su ilave edilir. (Boza kıvamında olması gerekir. )
3. Rendelenmiş salatalıkların üzerine dökülür, karıştırılır.
4. Kaselere alınır, üstlerine kıyılmış dere otu serpilir ve zeytinyağı gezdirilir.
2. Sarımsak tuz ile dövülür, yoğurta katılır, su ilave edilir. (Boza kıvamında olması gerekir. )
3. Rendelenmiş salatalıkların üzerine dökülür, karıştırılır.
4. Kaselere alınır, üstlerine kıyılmış dere otu serpilir ve zeytinyağı gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder