Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu kek

 Havuçlu kek Tarifi, havuçlu kek tarifi nasıl olur,havuçlu kek ,havuçlu kek nasıl yapılır,Havuçlu kekte hangi malzemeler kullanılır,Gibi sorular sormanıza gerek yok buyrun hep beraber havuçlu kek nasıl yapılıyor yapalım havuçlu kekimizi..:)


 


Malzemeler: (20 dilim, 45 dakika da pişer)
  • 3 tane yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker


  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 tane orta boy havuç
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  •  Kekin Yapılışı :

    Madem havuçlu yapıyoruz, işe havuçları rendelemekle başlayalım. Rendelediğimiz havucu yarım su bardağı kadar şekerle kısık ateşte ocakta çevirelim ardından bir kenara bırakın soğusun. Yumurtayı güzelce çırpalım, güzel çırptığımızı nasıl anlayacağız? Yumurtalar köpüklü köpüklü olunca güzel çırpmışız demektir ve içine geriye kalan bir buçuk su bardağı kadar şekeri katabiliriz. Şeker yumurtanın içinde iyice karışana kadar da çırpmaya devam. İçine bir su bardağı kadar sıvı yağı koyalım, bir su bardağı kadar süt koyalım, bir tatlı kaşığı tarçın koyamı sakın unutmayın, havuçlu yerken, tarçının neler kattığını göreceksiniz. Ardından eğer soğumuşsa rendelediğimiz havucu, vanilyayı, kabartma tozunu ve en son olarak üç su bardağı kadar un ekleyip karıştıracağız. Fakat, mümkün oldugunca verdiğim sıraya göre katın malzemeleri ve unu en son koyun. Unu ekleyip karıştırdıktan sonra da, karışımı kalıbına dökeceğiz fakat, kalıbını yağlayınız. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında bunu pişirelim (Yaklaşık 40-45 dakika içerisinde pişer). Kek pişerken çayı demlemeye başlayalım.
    İşin sırrı iyi demlenmiş çayda da olabilir :) afiyet olsun

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Kıymalı Domatesli Soslu Makarna

    1 paket makarna 2 adet yeşil biber Yarım çay bardağı kış için hazırlanmış domates sosu 1 kase kıyma (isteğe göre artırıp azaltılabilir)...