Muzlu İrmik Tatlısı

Muzlu İrmik Tatlısı                                 
                                                
Muzlu İrmik TatlısıMalzemeler

10 kaşık şeker
 9 kaşık irmik
1 kilo süt
1 paket kakaolu bisküvi
yarım su bardağı ceviz içi
2 adet Muz
1 kasik tarçın

Yapılışı:

İrmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınır, içine vanilyası karıştırılır.
Pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir.
Daha sonrada ceviz serpilir.
Kalan muhallebi üzerine dökülür.
Kalan bisküviler rondadan geçirilir.
Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir.
Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.. Malzemeler                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Domatesli Soslu Makarna

1 paket makarna 2 adet yeşil biber Yarım çay bardağı kış için hazırlanmış domates sosu 1 kase kıyma (isteğe göre artırıp azaltılabilir)...